ΤΕΦΑΑ – Γυμναστική Ακαδημία 2021

Εισαγωγή στη Γυμναστική Ακαδημία – ΤΕΦΑΑ 2021

Προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης – Πρακτικής Δοκιμασίας ΤΕΦΑΑ

Η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ)  2020 θα διεξαχθούν από την Πέμπτη  24 Ιουνίου 2021  μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Οι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Γυμναστική Ακαδημία, εκτός από τις εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, πρέπει να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις και από πρακτικές δοκιμασίες αγωνισμάτων.

Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει να έχουν κάνει τη σχετική αίτηση – δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες. Όσοι δε δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, δε μπορούν να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση – δήλωση ήταν δεσμευτική.

_________________________

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην επιτροπή πρέπει να έχουν μαζί τους:

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες
β) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο
γ) βεβαίωση οπτικής οξύτητας
δ) ακτινογραφία θώρακα με σχετική γνωμάτευση
ε) καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση και
στ) Ιατρική Βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του υποψηφίου για COVID-19, σύμφωνα με τις Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εξεταζομένων.
Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.
Η Ιατρική Βεβαίωση για COVID-19 μπορεί να έχει εκδοθεί από ιατρό με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και λοιπών συναφών παθολογικών ειδικοτήτων.
Τα ως άνω έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός & COVID 19» και στην ενότητα «Υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές σχολές κ.α.» https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Οι ιατρικές αυτές εξετάσεις μπορεί να είναι από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη ιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Δείτε τα Αγωνίσματα και τον τρόπο βαθμολογίας

Δείτε τις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας και ποιο πρόγραμμα θα έχει κάθε επιτροπή

ΔΕΝ επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Υπάρχουν 5 τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που βρίσκονται:
  • Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη
  • Τρίκαλα
  • Σέρρες
  • Κομοτηνή
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ από όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού καθώς περιλαμβάνονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.
Όλοι οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ καθώς τα συγκεκριμένα τμήματα εντάσσονται στο πεδίο που μπορούν να επιλέξουν ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν αποφοιτήσει.

Υποψήφιοι που δε θα δηλώσουν επιθυμία εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ κατά την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, δεν μπορούν τελικά να είναι υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα.

Όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ενδιαφέρονται για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ χωρίς νέα εξέταση (απόφοιτοι των ετών 2018 και 2019) και ήταν και τότε υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα, δε θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.
Απόφοιτοι ΓΕΛ των ετών 2018 και 2019 που δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.
Απόφοιτοι ΕΠΑΛ δεν μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με το 10%.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ επιλέγουν τρία αγωνίσματα για εξέταση από τα τέσσερα (4) που περιλαμβάνουν οι πρακτικές δοκιμασίες.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις έδρες των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι σε αυτές.
Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Αθλημάτων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν από κάθε επιτροπή
Οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ανακοινώνονται τέλος Ιουλίου, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Υπενθυμίζεται ότι διαδικασίες εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ προβλέπονται και στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
Για το άθλημα της κολύμβησης (50μ. ελεύθερο) για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει το αγώνισμα αυτό να διεξάγεται σε κολυμβητήριο των 50μ.
Λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου 50 μ. στην πόλη της Κοζάνης το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τα Τρίκαλα και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα ή στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα το Βόλο.
Δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρτάται στις ιστοσελίδες τους.

Λόγω των συνθηκών που ισχύουν φέτος εξαιτίας του Covid-19, παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, πλην των περιπτώσεων υποψηφίων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται έως και τις 28 Ιουνίου,  των υποψηφίων  που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 29 έως και 7 Ιουλίου καθώς και άλλων εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων. Για τους συγκεκριμένους υποψηφίους η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες που θα αφορούν στα ειδικά μέτρα πρόληψης μετάδοσης της πανδημίας κατά την προσέλευση των υποψηφίων στις Επιτροπές Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

______________________________

Αφήστε το σχόλιό σας