ΤΕΦΑΑ – Γυμναστική Ακαδημία 2019

Εισαγωγή στη Γυμναστική Ακαδημία – ΤΕΦΑΑ 2019

Προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης – Πρακτικής Δοκιμασίας ΤΕΦΑΑ

Η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2019-20 είναι από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Οι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Γυμναστική Ακαδημία, εκτός από τις εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, πρέπει να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις και από πρακτικές δοκιμασίες αγωνισμάτων.

Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει να έχουν κάνει τη σχετική αίτηση – δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες. Όσοι δε δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, δε μπορούν να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση – δήλωση ήταν δεσμευτική.

_________________________

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην επιτροπή πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • το δελτίο εξεταζομένου που τους έχει χορηγηθεί από το Λύκειο όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας
  • Τρεις (3) μικρές φωτογραφίες, εκ των οποίων η μία θα επισυναφθεί στην ακτινογραφία, ενώ οι άλλες 2 θα παραδοθούν στη γραμματεία της επιτροπής.
  • Ακτινογραφία θώρακα, πάνω στην οποία θα υπάρχει φωτογραφία του υποψηφίου, με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού, συνοδευόμενη απαραίτητα με γνωμάτευση.
  • Βεβαίωση οπτικής οξύτητας και αντίληψης χρωμάτων.
  • Καρδιογράφημα συνοδευόμενο απαραίτητα με γνωμάτευση.

Οι ιατρικές αυτές εξετάσεις μπορεί να είναι από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη ιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Δείτε τα Αγωνίσματα και τον τρόπο βαθμολογίας

Δείτε τις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας και ποιο πρόγραμμα θα έχει κάθε επιτροπή
ΔΕΝ επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Υπάρχουν 5 τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που βρίσκονται:
  • Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη
  • Τρίκαλα
  • Σέρρες
  • Κομοτηνή
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ από όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού καθώς περιλαμβάνονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.
Όλοι οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ καθώς τα συγκεκριμένα τμήματα εντάσσονται στο πεδίο που μπορούν να επιλέξουν ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν αποφοιτήσει.

Υποψήφιοι που δε θα δηλώσουν επιθυμία εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ κατά την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, δεν μπορούν τελικά να είναι υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα.

Όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ενδιαφέρονται για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ χωρίς νέα εξέταση (απόφοιτοι των ετών 2017 και 2018) και ήταν και τότε υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα, δε θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.
Απόφοιτοι ΓΕΛ των ετών 2017 και 2018 που δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.
Απόφοιτοι ΕΠΑΛ δεν μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με το 10%.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ επιλέγουν τρία αγωνίσματα για εξέταση από τα τέσσερα (4) που περιλαμβάνουν οι πρακτικές δοκιμασίες.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις έδρες των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι σε αυτές.
Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Αθλημάτων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν από κάθε επιτροπή
Οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ανακοινώνονται τέλος Ιουλίου, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Υπενθυμίζεται ότι διαδικασίες εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ προβλέπονται και στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
Για το άθλημα της κολύμβησης (50μ. ελεύθερο) για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει το αγώνισμα αυτό να διεξάγεται σε κολυμβητήριο των 50μ.
Λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου 50 μ. στην πόλη της Κοζάνης το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τα Τρίκαλα και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα.
Δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που εξετάζονται στις 18 και 19, 20 Ιουνίου αντίστοιχα, όπως και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2019, εφόσον συμπίπτει η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας με αυτή της εξέτασής τους, μπορούν να ζητούν από την οικεία Επιτροπή, η οποία και οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης.
______________________________

Αφήστε το σχόλιό σας