Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2021 Θέματα & Απαντήσεις

Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ 2021
Πανελλήνιες Εξετάσεις Θέματα & Απαντήσεις

Στοιχεία Μηχανών

Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελληνίων στα Στοιχεία Μηχανών των ΕΠΑΛ:

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Τα θέματα των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ:

Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ 2021 Θέματα

Απαντήσεις 1Απαντήσεις 2Απαντήσεις 3Απαντήσεις 4Απαντήσεις 5

Προσοχή : Τα Θέματα και οι Απαντήσεις θα αναρτηθούν αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμα. Μείνετε συντονισμένοι και ελέγχετε συχνά. Η σελίδα ενημερώνεται Συνεχώς.

Σχολιασμός
Δείτε τα σχόλια και σχολιάστε ελεύθερα (στο τέλος της σελίδας)

Δείτε ακόμη:
Δείτε ΟΛΑ τα Θέματα & Απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ

Στοιχεία Μηχανών – Ύλη

Βάσεις Εισαγωγής Πανελλαδικών

__________________________________________________
Δείτε ΟΛΑ τα Θέματα & Απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
__________________________________________________

8 thoughts on “Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2021 Θέματα & Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα κατ’ αρχάς να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι όταν κάποιος αναρτά τις λύσεις των θεμάτων (αναφέρομαι στα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ) να είναι λυμένα και ελεγμένα υπεύθυνα…. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μεταξύ τεσσάρων λύσεων υπήρχαν πολλές διαφορές!! Υπήρχαν τόσο αριθμητικά λάθη όσο και λάθη στρατηγικής της επίλυσης.Θα αναφερθώ και συγκεκριμένα.Στο θέμα Γ1 στο α ζητά το μέγιστο ΕΦΕΛΚΥΣΤΙΚΟ φορτίο , ενώ κάποιοι αναρτούν ως σωστή απάντηση το μέγιστο φορτίο σύνθετης καταπόνησης………..(!) Επίσης κάποιοι στο Γ2 χρησιμοποιούν τον αριθμό σειρών n=2 ενώ δεν χρειάζεται στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ….. (θα χρειαζόταν στον εφελκυσμό των ελασμάτων ΑΝ μας το ζητούσε η άσκηση…. και βέβαια δεν ξέρουμε ΓΙΑΤΙ δόθηκε αυτό το δεδομένο….???). Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται σύγχιση σε μαθητές που θέλουν να δουν τις σωστές λύσεις με προφανή αποτελέσματα. Ευχαριστώ.

  2. Έχω την ίδια παρατήρηση για το θέμα Γ2. Από την εκφώνηση, οι διατομές που καταπονούνται είναι τέσσερις και όχι οκτώ, που προκύπτουν αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό σειρών. Ο αριθμός των ήλων είναι δύο σε κάθε πλευρά του αρμού.

  3. Θεωρώ ότι το θέμα με το ρουλεμάν ήταν απαράδεκτο γιατί το βιβλίο στοιχεία μηχανών του σχολείου είναι ανεπαρκής για τέτοιου είδους άσκηση .

  4. Ακριβώς το ίδιο με το θέμα Γ2. Δεδομένα ήλωσης: Αριθμός ήλων Ζ=2, αριθμός σειρών ήλων n=2, δηλαδή κατανέμονται οι ήλοι (2) σε δύο σειρές (ένας σε κάθε σειρά).
    Πρέπει να πάρει διαστάσεις το θέμα γιατί οι προτεινόμενες λύσεις υπολογίζουν z=4 που είναι λάθος.

  5. Στον εφελκυσμο των ελασμάτων πάντα παίρνουμε ως z την μια σειρά των ηλων και μάλιστα την σειρά που έχουμε τους περισσότερους ηλους.Τωρα στην άσκηση του θέματος Γ2 θα έπρεπε να δοθεί αριθμός z=2 κάθε σειράς.

  6. Στο Γ2 θέμα δεν δόθηκε z=2 αριθμός ήλων κάθε σειράς, αλλά αριθμός ήλων της ήλωσης (δεδομένα ήλωσης), απορώ με την ανάρτηση των λάθος επιλύσεων. τι θα γίνει με την βαθμολόγηση;

  7. Πρέπει κάτι να γίνει (μια δημοσίευση ίσως) για την σωστή επίλυση του θέματος με z=2

  8. Απορία μου είναι…. πως κανείς από αυτούς που δίνουν τις ”σωστές” απαντήσεις, δεν σχολιάζει την προσθήκη του n (αριθμός σειρών), στον παρονομαστή του τύπου της αναπτυσσόμενης διατμητικής τάσης.

Αφήστε το σχόλιό σας