Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019 Θέματα & Απαντήσεις

Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019 Θέματα & Απαντήσεις

Νεοελληνική Γλώσσα

Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας των ΕΠΑΛ (Ημερήσια & Εσπερινά) 2019:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ημερήσια & Εσπερινά ΕΠΑΛ
(Κοινά Θέματα)
Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ 2019 Θέματα

Απαντήσεις 1 – Απαντήσεις 2Απαντήσεις 3

________________________

Σχολιασμός Θεμάτων Γλώσσας ΕΠΑΛ – ΟΕΦΕ

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών απαντώντας σε δραστηριότητες μη λογοτεχνικού και λογοτεχνικού κειμένου.

Το θεματικό πλαίσιο είναι κλασικό κι αναμενόμενο για τις εξετάσεις. Μολαταύτα, τόσο τα δοθέντα κείμενα του Α. Καμύ ως μη λογοτεχνικό και το ποίημα της Alda Merini όσο κι οι παρατηρήσεις παρουσιάζουν δυσκολία λαμβάνοντας υπόψη τηναδυναμία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στο μάθημα της γλώσσας και την προσέγγιση των λογοτεχνικών μηνυμάτων. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας απέχει από τα περσινά θέματα.

Στο μη λογοτεχνικό κείμενο, ζητήθηκε για πρώτη φορά πύκνωση σε απόσπασμα, ακολουθώντας τα πρότυπα των δημοσιευμένων κριτηρίων στον ιστότοπο study4exams. Γενικότερα, ζητήθηκαν, κυρίως, ασκήσεις λεξιλογικού τύπου. Στο λογοτεχνικό κείμενο, απαιτητική χαρακτηρίζεται η 1ηδραστηριότητα (Β1). Αντίθετα, ενδιαφέρουσα είναι η 3ηδραστηριότητα (Β3), καθώς επιτρέπει στους μαθητές τη διατύπωση προσωπικής άποψης.

Συνοψίζοντας, τα θέματα απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι είχαν ασκηθεί σε διαγωνίσματα προσομοίωσης αντίστοιχου επιπέδου.

________________________________________________________
Δείτε ΟΛΑ τα Θέματα & Απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ
________________________________________________________

Αφήστε το σχόλιό σας