Μουσική Αντίληψη & Γνώση Επαναληπτικές 2019 Θέματα & Απαντήσεις

Μουσική Αντίληψη & Γνώση Επαναληπτικές 2019

Πανελλήνιες Εξετάσεις Θέματα & Απαντήσεις

Μουσική Αντίληψη & Γνώση

Μουσική Αντίληψη & Γνώση

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η διάρκεια εξέτασης για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» είναι ως εξής:  η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των επαναληπτικών πανελληνίων 2019 στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση:

Προσοχή : Οι απαντήσεις θα αναρτηθούν αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμες. Μείνετε συντονισμένοι και να ελέγχετε συχνά. Η σελίδα θα ενημερωθεί με τις λύσεις.

Μουσική Αντίληψη & Γνώση Επαναληπτικές 2019 Θέματα

Ακούστε το Ηχητικό

Απαντήσεις 1 Απαντήσεις 2

_______________

Σχολιασμός
Δείτε τα σχόλια και σχολιάστε (στο τέλος της σελίδας)

Δείτε ακόμη:

Βάσεις Εισαγωγής Πανελλαδικών

Μηχανογραφικό
________________________________________________________
Δείτε ΟΛΑ τα Θέματα & Απαντήσεις στη Μουσική Αντίληψη & Γνώση
________________________________________________________

5 thoughts on “Μουσική Αντίληψη & Γνώση Επαναληπτικές 2019 Θέματα & Απαντήσεις

  1. Κάπιες απαντήσεις ακουστικών ερωτήσεων είναι λάθος. Σας παρακαλώ διορθώστε.

  2. Προσοχή στο αρχείο “Απαντήσεις 2”, στις λύσεις που δίνει για το ντικτέ 2019. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν λάθη. Π.χ. στην ερώτηση Α4.2 δίνει ως απάντηση το γ, ενώ η σωστή είναι β. Και υπάρχουν κι άλλα. Δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια του, γράφει ότι το έχει επιμεληθεί ένας φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ, αλλά μάλλον πρέπει να το αποσύρετε. Ευχαριστώ.

  3. Απαράδεκτο….! Το Γ2.1. έχει λάθος σε 2 από τις 3 απαντήσεις…! Κύριοι μάθετε πως το κλειδί του FA μπορεί να μπάινει σε περισσότερα από ένα πεντάγραμμα! Συν τα όσα προανέφεραν οι προηγούμενοι.

  4. Σχολιάζω τις απαντήσεις του κ. ΓΡΙΒΑ:
    Στο ερώτημα Γ2.1 (Άσκηση Ανάγνωσης-Ανάλυσης μουσικού αποσπάσματος) η απάντηση που δίνεται σχετικά με τις τονικότητες νομίζω δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

    Όντως το μέτρο 1 είναι στη Φα ματζόρε αλλά το 5 σίγουρα δεν είναι στην Μιb μείζονα όπως και στο 14, στο οποίο διαφωνώ ως προς το Sib.

    Ας δούμε πρώτα το πιο εύκολο, το μέτρο 14 στο οποίο η τονικότητα φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι η ρε ελάσσονα αν απλά προσεχτούν τα κλειδιά (ΣΟΛ και ΦΑ).

    Όσον αφορά το μέτρο 5 είναι αλήθεια ότι είναι λίγο ασαφές. Σίγουρα μοιάζει (με δεδομένο το ντο# του μπάσουν να είναι στην ρε- (IV-V6/65-I/I2-IV6) αλλά με λίγο πιο modal διάθεση μπορεί να θεωρηθεί στη σολ- (Ι6 – D/oD – oD – I6). Νομίζω ότι αν επεξηγηθεί έτσι κανένας βαθμολογητής δεν θα είχε λόγο να θεωρήσει λάθος την απάντηση…

    Προσωπικά νομίζω ότι εύκολα κάποιος μπορεί να παρασυρθεί και να μην ελέγξει καθόλου τα κλειδιά που υπάρχουν μπροστά από τις νότες…

    Τέλος για το ερώτημα Γ.2.2., από τη στιγμή που ζητάει “αλλαγές tempo” νομίζω ότι θα πρέπει να αναφερθεί ότι “…ΞΕΚΙΝΑΕΙ με Grazioso” και να μην θεωρείται ως αλλαγή tempo.

  5. Στην αναγνώριση ρυθμικού μέτρου είστε σίγουρος ότι είναι σωστές οι απαντήσεις που έχετε δώσει? Σιγουρα πάντως το Α2.1 είναι 3/4!

Αφήστε το σχόλιό σας