Μουσική Αντίληψη & Γνώση Πανελλήνιες 2020 Θέματα & Απαντήσεις

Μουσική Αντίληψη & Γνώση 2020

Πανελλήνιες Εξετάσεις Θέματα & Απαντήσεις

Μουσική Αντίληψη & Γνώση

Μουσική Αντίληψη & Γνώση

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η διάρκεια εξέτασης για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» είναι ως εξής:  η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελληνίων 2020 στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση:

Προσοχή : Οι απαντήσεις θα αναρτηθούν αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμες. Μείνετε συντονισμένοι και να ελέγχετε συχνά. Η σελίδα θα ενημερωθεί με τις λύσεις.

Μουσική Αντίληψη & Γνώση 2020 Θέματα

Ακούστε το Ηχητικό

Απαντήσεις

Ακούστε την απάντηση στο θέμα της Αρμονίας (mp3)

________________

Σχολιασμός
Δείτε τα σχόλια και σχολιάστε (στο τέλος της σελίδας)

Τα θέματα ήταν και σε αυτό το μάθημα σχετικά εύκολα και αναδείκνυαν τις γνώσεις των υποψηφίων με κλιμακούμενη δυσκολία και σωστό τρόπο, σε ευρύ πεδίο αντικειμένων.
Στα θετικά, κατά την ταπεινή μου άποψη, συγκαταλέγεται και η βελτίωση των ηχητικών παραδειγμάτων του ερωτήματος Α2. Πέρυσι δημιούργησε πολλά προβλήματα ακόμα και σε έμπειρους μουσικούς.
Δεν πρόκειται πλέον για ένα “χαοτικό” ρυθμικό παράδειγμα εν’ είδει improvisation, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο ρυθμικό pattern το οποίο (με εξαίρεση ίσως το Α2.5) επαναλαμβανόταν, έστω με πολύ μικρές διαφορές.
Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω την ποιότητα ηχογράφησης των παραδειγμάτων της ομάδας Α5, η οποία χρήζει βελτίωσης. Μάλλον για τεχνικούς λόγους που αφορούν την μετάδοσή τους, τα ηχητικά παραδείγματα έχουν συμπιεστεί υπερβολικά, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το “ανάγλυφο” των ηχοχρωμάτων.
Πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Καλά αποτελέσματα και καλή επιτυχία για το μάθημα της Δευτέρας.

Θοδωρής Μπρουτζάκης
[email protected]

Δείτε ακόμη:
Αποτελέσματα – Βαθμολογία Ειδικών Μαθημάτων – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βάσεις Εισαγωγής Πανελλαδικών

Μηχανογραφικό
________________________________________________________
Δείτε ΟΛΑ τα Θέματα & Απαντήσεις στη Μουσική Αντίληψη & Γνώση
________________________________________________________

 

Ακούστε το Ηχητικό –

3 thoughts on “Μουσική Αντίληψη & Γνώση Πανελλήνιες 2020 Θέματα & Απαντήσεις

  1. Καλημέρα και ευχαριστούμε για το ωραίο υλικό που ανεβάζετε. Ενώ λοιπόν κι εγώ είμαι από αυτούς που συμφωνούν με το νέο σύστημα γιατί είναι πιο “μουσικό” και πιο “καλλιτεχνικό” σύστημα εξετάσεων, έχω κάποιες επιφυλάξεις. Πρώτα-πρώτα δεν είμαι σίγουρος ότι η Αρμονία πρέπει να είναι τόσο “υποβαθμισμένη” σε σχέση τόσο με τις ακουστικές ασκήσεις, που είναι προφανώς αναβαθμισμένες, όσο και με την εξόχως απαιτητική Αρμονία με το παλαιό σύστημα. Επίσης, ενώ συμφωνώ με την θεματική ποικιλία των ερωτημάτων, αναρωτιέμαι πραγματικά, αν και κατά πόσο ένας δεκαοχτάχρονος είναι σε θέση να απαντήσει επαρκώς, και μάλιστα με ανάπτυξη και όχι μέσω πολλαπλής επιλογής. Δεν φτάνει μόνο το διάβασμα των “ξινών” αυτών βιβλίων του γενικού γυμνασίου και λυκείου που προτείνεται. Θέλει και εμπειρία, που ο νεαρός υποψήφιος σπανίως διαθέτει, αλλά και πολύ ευρύτερες και πολύπλευρες μουσικές γνώσεις. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστεί κάπως το θεματικό πεδίο των ερωτήσεων. Εξάλλου, στα Μουσικά Σχολείο που δεν διδάσκονται τα βιβλία αυτά, είναι σαν να ωθούμε τους μαθητές ή να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ή να αποφύγουν το Μουσικό Σχολείο και να καλύψουν την ύλη πηγαίνοντας σε ωδείο. Εν κατακλείδι, ενώ λοιπόν είμαι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ ότι το σύστημα αφέθηκε στον τύχη του και στην πρώτη αυθόρμητη και ανεπαρκή σύλληψή του, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διάθεση βελτιώσεων, κ.λπ., όπως βέβαια και τόσα πολλά άλλα πράγματα σ’ αυτή την έρμη χώρα.

  2. Θέματα γυμνασίου για να μπεις στο πανεπιστήμιο και μετά αναρωτιέσαι γιατί είσαι άνεργος.

Αφήστε το σχόλιό σας