Ειδικά Μαθήματα Πρόγραμμα & Εξεταστικά Κέντρα Αθήνας Θεσσαλονίκης

Από το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που ακολουθεί.
Για Περισσότερες Πληροφορίες διαβάστε :

Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15/6/2012ΑΓΓΛΙΚΑ12.00 μεσημβρινή
ΤΡΙΤΗ19/6/2012ΑΡΜΟΝΙΑ09.00 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ20/6/2012ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ09.00 π.μ
ΠΕΜΠΤΗ21/6/2012ΓΑΛΛΙΚΑΙΤΑΛΙΚΑ09.00 π.μ16:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ22/6/2012ΓΕΡΜΑΝΙΚΑΙΣΠΑΝΙΚΑ09.00 π.μ16:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ23/6/2012ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ10.00 π.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ24/6/2012ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ10.00 π.μ

 

 

Β. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των ΑΓΓΛΙΚΩΝ θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΠΛΗΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

 

α) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για τα ειδικά μαθήματα
«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

  1. A. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της περιφέρειας της ΑΤΤΙΚΗΣ

1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη – Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΕ.

2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός M. Αντύπα 2-Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΗ μέχρι και ΛΙ.

3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Βαρβακείου Σχολής (οδός Μουσών 20 και Παπαδιαμάντη – Ψυχικό) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΟ μέχρι και Ξ.

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213-Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ο μέχρι και Ρ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αλίμου (οδός Υψηλάντου και Θησείου – Άλιμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ω.

Β. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας (εκτός Αττικής), Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑΛ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελ. Βενιζέλου 175- Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΜ μέχρι και ΠΑΝ.

3. Στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου (οδός Σωτήρος Διός 17-Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΠ μέχρι και Ω.

 

β) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 15ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Κυψέλης 46 και Παξών-Κυψέλη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑΛ.

2. Στο Ε.Κ. του 5ο Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (οδός Λ. Βουλιαγμένης 525 – Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΜ μέχρι και ΠΑΛ.

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου (οδός Τερψιθέας 35 και 28ης Οκτωβρίου – Παλαιό Φάληρο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΝ μέχρι και Ω.

 

 

 

γ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΑΛΛΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Τρώων 2- Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και Ζ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου (οδός Ανεξαρτησίας 17-Χαϊδάρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Η μέxρι και Λ.

3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα (Φορμίωνος και Γ. Γεννηματά 34-Βύρωνας) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και ΠΑΛ.

4. Στο Ε.Κ. του 59ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Σεκούνδου 10- Πατήσια) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΝ μέxρι και ΣΥ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής (οδός Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β – Καισαριανή) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΦ μέχρι και Ω.

 

 

δ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Μιχαλακοπούλου & Αγ. Τριάδος- Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης (οδός Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας – Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ω.

 

 

ε) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας (οδός Εμμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων – Ν. Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΟΤ.

2. Στο Ε.Κ. του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (οδός Μίνωος & Προόδου 1 – Αιγάλεω) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟΥ μέxρι και Ω.

 

στ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΤΑΛΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, Νέα Σμύρνη).

 

ζ)ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά (οδός Πυθαγόρα 7 και Τζαβέλλα, Καστέλλα- Πειραιάς).

 

 

2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

 

α) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για τα ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» ΚΑΙ «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας 45 -Εύοσμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑ.

2. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Γ. Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη 13, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέχρι και ΠΑ.

3. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Σ. Γενναδίου 53-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέxρι και Ω.

 

 

β) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 20ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Κλεάνθους 30 – Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑ.

2. Στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη-Νεάπολη, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέχρι και Π.

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών (Σπάρτακου 24-Συκιές) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ρ μέxρι και Ω.

 

 

γ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΑΛΛΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Απ. Παύλου 28-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και Μ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Ιθάκης- όρια Ευόσμου – Σταυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ω.

 

δ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Ικτίνου 5-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης (οδός Ν. Καρατάσιου 56-Πολίχνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ω.

 

ε) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης (Στρ. Στρεμπενιώτη – Νεάπολη).

 

στ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΤΑΛΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & Γ. Ρίτσου 2-Συκιές).

 

ζ) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (οδός Αγίας Σοφίας 51 – Θεσσαλονίκη).

Δ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, θα ενημερωθούν για τον τόπο εξέτασής τους από τα σχολεία τους.

Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 11:30 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ. και του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09.30 π.μ..

2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σxεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερς).

5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.